Ons Bedrijf

Gedeon Richter, opgericht in 1901, combineert meer dan 100 jaar ervaring met 'state of the art' technologie. Het behoort tot de top van de farmaceutische industrie en is vandaag als enige bedrijf in Centraal-en Oost-Europa vertegenwoordigd in 5 continenten.

Gedeon Richter staat voor onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van zowel originele als generische geneesmiddelen in verschillende therapeutische domeinen waaronder gynaecologie, geneesmiddelen voor het centraal zenuwstelsel en cardiovasculaire geneesmiddelen. Deze geneesmiddelen worden in meer dan 100 landen verdeeld.

"
Een solide partner in gezondheid in meer dan 100 landen
"
Meer dan 100 jaar ervaring in farmaceutische ontwikkeling
Vind hier meer info over
Gedeon Richter Preglem

"Hongaarse roots met een internationale uitstraling"

De afgelopen 10 jaar spitste Gedeon Richter zich toe op de ontwikkeling en commercialisatie van steroïden. Het blijft een prioriteit om verder te investeren en te groeien in dit domein, waarin Gedeon Richter vertegenwoordigd is sinds zijn oprichting.

Om het langetermijn succes van de groep te garanderen, is het eveneens noodzakelijk te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek. Gedeon Richter beschikt hiervoor over het belangrijkste farmaceutisch R&D center in Centraal- en Oost-Europa. Deze R&D afdeling in Budapest telt meer dan 900 werknemers.

Een mijlpaal in de geschiedenis van Gedeon Richter was de overname van het Zwitserse biotechbedrijf PregLem in 2010.
PregLem, opgericht in 2006, richt zich naar het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisatie van innovatieve geneesmiddelen in het domein van de vrouwelijke reproductieve geneeskunde, waar er vandaag de dag nog steeds een onvervulde medische behoefte bestaat en de kwaliteit van leven en vruchtbaarheid vaak ernstig aangetast zijn.

Anderzijds , de overname van de orale contraceptiva portfolio van Grünenthal, eveneens in 2010, biedt Gedeon Richter een unieke mogelijkheid om zijn bestaand gamma van orale contraceptiva uit te breiden en zijn aanwezigheid in West-Europa te versterken.

Naast het domein van de vrouwelijke voortplanting, is Gedeon Richter eveneens wetenschappelijk actief in het domein van het centraal zenuwstelsel.

Gedeon Richter Benelux

Gedeon Richter richt zich op het ontwikkelen van innovatieve gynaecologische geneesmiddelen. We zijn reeds enige tijd actief op vrijwel alle Europese markten en sinds 2012 ook in de Benelux. Ons doel voor de eerste jaren is om de geprefereerde partner van de gynaecologen te worden en om samen een gezondere toekomst te creëren. Gedeon Richter, met hoofdkwartier in Boedapest, heeft 11.000 medewerkers over de hele wereld.